Valóban nem engedik indulni az orosz játékosokat?!

Sajtóhírek szerint a 2022-es wimbledoni Grand Slam-torna szervezői nem engedik indulni a tornán az orosz játékosokat!

A füves pályás Grand Slam-verseny szervezője, az AELTC korábban jelezte, hogy tárgyalásokat folytat az orosz és a fehérorosz játékosok indulásáról a brit kormánnyal. Az ezzel kapcsolatos döntés bejelentését május közepére ígérték! (Az AELTC egyelőre nem reagált a mostani sajtóhírre.) Ha az ALTC döntése valóban életbe lép, akkor olyan teniszezők kerülhetnek majd kitiltásra és hiányozhatnak majd a tornáról, mint a világranglista 2. helyezett D. Medvedev vagy A. Rublev.

Amit érdemes tudni, hogy az orosz-ukrán háború kitörése után a sportág nemzetközi szervezetei eltiltották az orosz és a fehérorosz válogatottakat a nemzetközi versenysorozatoktól, a játékosok azonban egyénileg részt vehetnek a tornákon, igaz, országuk zászlaját nem használhatják. Ez lényegében több sportágban is megtapasztalható volt az elmúlt hetekben, illetve hónapokban.

Ami pedig csak további olaj a tűzre.. A brit sportminiszter márciusban így fogalmazott: “nem örülnék, ha egy orosz teniszező az orosz zászlót lengetné, miután nyert Wimbledonban”.

Te egyetértesz az orosz játékosokkal és csapatokkal szembeni szankciókkal?!

Like this:

Like Loading…

Continue Reading

Author: Jayden Ortiz