Ismét nyert a Barcelona és immáron a második helyen Xaviék

A Barcelona fordulatos mérkőzésen 3–2-re győzött a Levante otthonában a La Liga 31. fordulójában.

Nem volt egyszerű meccse Xaviéknak, ugyanis a valenciai csapat eléggé taktikusan állt fel ellenük és ennek megfelelően az első félidőben helyzeteket is alig láthattunk. Viszont jött a második játékrész és nem sokkal a kezdő sípszó után, büntetőhöz jutott a Levante, amit J. L. Morales gólra is váltott. Ezt követően pedig nem kellett sokat várni egy újabb büntetőre, ugyanis Eric Garcia kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, aminek köszönhetően ismét büntetőt végezhetett el a Levante!

ter Stegen az első büntetőt nem tudta hárítani, ám Roger Marti büntetőjét Eric Garcia kezezése után már hárította! (Fotó: Getty Images)

Ezt látva Xavi bele is nyúlt a meccsbe és Nico helyett Pedri-t, F. de Jong helyett pedig Gavi-t cserélte be. A cseréket követően pár perccel már egyenlíteni is tudott a katalán csapat Aubameyang révén, majd pár perccel később a frissen becserélt Pedri szerezte meg a vezetést a katalánoknak. Aztán úgy tűnt, hogy a katalánok már begyűjtik a három pontot, ám a játékvezető ismét büntetőt ítélt (immáron harmadszor) a Levante csapatának, akik G. Melero révén egyenlíteni tudtak. Ezután pedig jött a csattanó, ugyanis a 84. percben becserél L. de Jong a 92. percben betalált és ezzel 3-2-re nyerni tudott a Barcelona!

A katalán csapat ezzel folytatta a fantasztikus sikerszériáját, Xavi munkája egyértelműen látható a Barcelona játékán és immáron a dobogó második fokán a csapat! 

Continue Reading

Author: Jayden Ortiz